Skip to content

Barcelona engega aquest divendres en un edifici històric de Sarrià els dejunis en suport a la vaga de fam

06-12-2018 / BARCELONA

 

El primer dels dejunis col·lectius encadenats de la campanya prou d’ostatges!, de solidaritat i denúncia de la situació dels presos polítics i els exiliats, que s’han reprès en suport a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, s’iniciarà aquest divendres 7 de desembre a Barcelona, a l’edifici històric del Dipòsit d'Aigües del Rei Martí, situat al número 14 del carrer de Bellesguard de Barcelona.

L’acció s’iniciarà a les 19h amb una conferència sobre el sentit d’una vaga de fam per part del professor i activista mallorquí Jaume Sastre, que va fer 41 dies de vaga de fam en contra de la llei del Govern Balear de José Ramón Bauzá que volia marginar la presència del català a l’escola.

Aquest dejuni al barri de Sarrià és previst que es pugui allargar fins al 20 de desembre, amb una desena de persones dejunant de forma simultània, en aquest local municipal on faran vida i descansaran les persones que hi facin el dejuni i on també s’hi organitzaran els actes públics d’acompanyament als dejunadors, a les 19h del vespre, en el moment que es farà el relleu de dejunadors. El Dejuni de Sarrià es posa en marxa abans que els altres que hi ha programats, com el que diumenge 9 de desembre començarà a les 19h a Montserrat, que s’allargarà fins al dia de Sant Esteve, i l’anunciat al Casal parroquial de Santa Maria de Cornellà, entre el 14 al 21 de desembre, entre d’altres que s’estan preparant.

En tots els casos, el dejuni es farà en relleus d’un mínim de dos dies i un màxim de set, per part de persones d’entre 18 i 75 anys, que passaran una supervisió mèdica prèvia i tindran seguiment assistencial.

L’acció pretén denunciar la situació que pateixen els ostatges i ampliar el ressò de la protesta dels vaguistes tant a l’interior del país com en l’àmbit internacional. Es tracta d’una acció de consciència, pròpia del moviment de la no-violència, que s’estructura a través del web www.prouostatges.cat, on poden inscriure’s les persones que hi vulguin participar. Els dejunis volen denunciar que no hi haurà normalitat democràtica fins que els ostatges no tornin a casa i puguin accedir als càrrecs i responsabilitats que el poble els va encarregar.

La campanya, engegada el febrer passat sota l’impuls de l’ANC i un conjunt d’entitats de defensa dels drets humans, s’ha reactivat ara en suport a l’acció greu que Turull, Sànchez, Forn i Rull  han emprès davant del bloqueig que el Tribunal Constitucional fa dels seus recursos d’empara, cosa  que impedeix que el seu cas pugui arribar a la justícia internacional.

Els dejunis compten amb l’aval d’un grup d’entitats civils i partits que s’han coordinat per donar suport a la vaga de fam en un grup en el qual hi ha l’ANC, Ômnium, Clam de Llibertat, Fam de Llibertat, les ADICs, ERC, CUP PDCAT, JxC, entre d’altres.